Nieuws

Help mee!

Ook zij verdienen een kans.

 

Mocht u ons willen helpen, iedere euro is welkom.

Wij staan er persoonlijk voor in dat het op

de juiste plek terecht komt.


Rabobank: NL39RABO0167176234  t.n.v.

Study4GirlsGambia

Nieuws

Schenking Rotary Schagen

Rotary Schagen schenkt de stichting een bedrag van €8.673,31!


Wij zijn zeer dankbaar voor deze schenking. Met deze bijdrage kunnen wij meisjes in Gambia de scholing bieden die zij verdienen.

Reisverslag juli 2017

Een zeer warme week in Gambia met een druk programma.  De temperatuur was overdag 38 graden en 's nachts 28, dus veel verkoeling kwam er niet aan te pas.

Dit jaar gaan 4 van onze leerlingen  naar een andere school, waarvan 3 naar de High School SOS en 1 leerling, Fatou, naar een vervolg op leiding op de GTTI-college.


Wij zijn heel trots op de meiden want over het algemeen doen ze het heel goed.


The Gambia Smile


Op 8 februari 2016 vertrok ons Rotary reisgezelschap onder aanvoering van “Lady-Boss” Guda Zeeman en haar lieve man Jan Ros, Jos en Jeanette de Ruijter, Niels Groeneweg, hoofd Wizzkid, Paul-Jan de Graaf (echtgenoot van onze voorzitter Saskia), our Queen Margreth en her Princess Carina Hoekenga, Daphne Roothaert, our rasta-Queen, Jeroen Meegdes, Tineke de Schepper, Bettina De Leeuw den Bouter en Peter en Mariëtte Helsloot-Dekker voor een avontuurlijke reis naar Gambia.


Tijdens deze reis bezoeken wij meisjes en locaties van het project Study4GirlsGambia : het doel van deze Anbi Stichting is om meisjes in de leeftijd van 12 tot 21 jaar in de gelegenheid te stellen een goede school te bezoeken door middel van sponsoring van het schoolgeld en hand- en spandiensten te verrichten voor de scholen zelf. Study4GrilsGambia is opgericht door Margreet Dekker en onze Lady-Boss Guda.


Klik hier voor een fotoreportage van deze reis


Bezoek Gambia nov. 2014


Op 8 November ben ik, Guda, toch nog onverwachts naar Gambia vertrokken samen met mijn man Jan. In verband met het Ebola virus, dat heerst in de omliggende landen, hadden wij als bestuur, besloten dit najaar niet naar Gambia te gaan.

We hebben geprobeerd de betaling voor de scholen via de bank te doen, maar dit stuitte toch op veel problemen.

Lady's night in Winkel


In oktober stond de stichting met een stand bij de lady's night in Winkel, op die avond is er veel informatie gegeven over de stichting.

Spin-marathon" t.b.v. Study4GirlsGambia, groot succes!

Na weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag 6 april om 13.00 uur, bij Body Action  Schagen, zover.


De 3 uur durende spin –marathon, die door de Stichting Study4girlsGambia was georganiseerd, kon van start gaan. Over de gehele dag meldden zich zo’n 85 deelnemers, om zich in het zweet te werken op de Spinning fietsen.


Wethouder Blonk opende dit geweldige evenement gevolgd door een kort optreden van Ka We Djembé uit Winkel.  De sfeer was fantastisch en werd alleen maar beter naar mate de dag vorderde


Reisverslag Gambia  april 2014

Voor mij was deze reis mijn tweede lustrum. Voor de 10e maal bracht ik een bezoek aan dit vriendelijke land. Het zou weer een heerlijke ervaring worden:


Daar onze huidige bank verhuisd is naar een andere plek buiten Kololi hadden we besloten om zo snel mogelijk een andere bank te zoeken omdat we véél contant geld mee hadden voor het schooljaar 2014-2015. Op advies van de manager van ons hotel togen wij naar de Standard Chartered bank in Kololi met een zak vol dalasi’s. Daar aangekomen is ons medegedeeld dat wij eerst een TIN code moesten aanvragen bij de G.R.A. (Gambia Revenu Authority) Wij in een taxi daar naar toe en vervolgens begint het lange wachten...


Study4GirlsGambia op Schager

Stadsfestival  7 oktober 2012

Op zondag 7 oktober stond onze stichting Study4GirlsGambia op het Schager Stadsfestival met een kraam. Daar verkochten we het exportproduct van Gambia: pinda's. Mede door het fantastische weer was het lekker druk en wilde de verkoop goed lukken. Naast ons stond de Rotary Schagen, die ten behoeve van onze stichting flesjes water verkocht. Deze flesjes werden geheel gesponsord door de Albert Heijn te Callantsoog. Ook zij deden goede zaken. In totaal bracht de verkoop van pinda's en water meer dan € 650,= op.

Stichting krijgt ANBI status


Sinds kort heeft de stichting Study4GirlsGambia de ANBI-status gekregen van de belastingdienst. Met een officiële ANBI-beschikking heeft de belastingdienst ons laten weten dat aan onze stichting met terugwerkende kracht vanaf de datum van de oprichting 27 oktober 2011 de ANBI-status is toegekend. We zijn dan ook opgenomen in het ANBI-register van de Belastingdienst. Klik op de knop Lees meer voor meer informatie over de ANBI status.

Reisverslag Gambia april 2015


Samen met echtgenoot Cees ben ik, Margreet, weer naar Gambia geweest voor 15 dagen

We hebben weer schoolgelden mee om te storten op onze bank voor het volgende schooljaar 2015-2016. Het eerste wat wij dus doen is een wisselkantoor zoeken met de beste koers. Uiteindelijk krijgen wij bij ons oude vertrouwde adres de beste koers en dat is gunstig voor de stichting. Na het wisselen meteen gestort op ons account zonder problemen dit maal.