Habibatou Jallow

Mocht u ons willen helpen, iedere euro is welkom.


Wij staan er persoonlijk voor in dat het op de juiste plek terecht komt.


Rabobank:NL39RABO0167176234 t.n.v.

Study4GirlsGambia


Habibatou Jallow

Habibatou Jallow

Geboren:           24 april 1999

Woonachtig in: Sanchaba Sulay Jobe


Habibatou woont samen met haar nichtje Hatimatou bij haar opa Omar en oma Kumba Jallow. Allebei de meisjes zijn op zeer jonge leeftijd beide ouders verloren door ziekte. De opa en oma hebben zich over de meisjes ontfermd en de opvoeding voor hun rekening genomen. Het was een emotionele ervaring om deze meisjes in te lijven binnen de stichting. Al gauw werd duidelijk dat deze 2 oudere mensen het niet makkelijk hebben gehad en nu wanhopig waren omdat de meisjes in juni van de lagere school af komen en zij niet wisten hoe het nu verder moest met hun kleindochters.


Dit meisje heeft Engels als haar lievelingsvak en zij wil later graag verpleegster worden.


Habibatou wordt gesponsord per september 2014


Zie hier een vraag gesprek met HabibatouHabibatou welkom binnen de stichting study4girlsgambia

November 2014


Habibatou is in september gestart in de tweede klas (grade 8). Zij zit nu bij haar nichtje in de klas en helemaal vooraan zodat zij het schoolbord goed kan zien. Wij hebben voor haar en haar nichtje een lessenaartje gekocht. Helaas was zij bij ons huisbezoek niet thuis.

Habibatou heeft nog 2 broertjes en 2 zusjes die bij andere familieleden zijn ondergebracht. Haar oma heeft een groentetuintje. Met de verkoop van de groenten moet deze familie zien rond te komen.

Habibatou heeft het niet makkelijk op school omdat zij niet goed kan zien en achter in de klas zit. De scholen waren dicht i.v.m. paasvakantie. Wij konden daardoor niets voor haar doen. Onze vertrouwens man Musa zal nu regelen dat zij een ander plekje krijgt in de klas.

Sponsoring schoolgeld

- middelbare schooltijd (3 jr)

- € 360,= per jaar

- schoolgeld en schoolspullen

- info over studieresultaten

- meer weten:

  info@study4girlsgambia.com